Toepassing van de USM-methode

De USM-methode kan op hoofdlijnen voor drie doelen worden ingezet:

  1. het verbeteren van de interne werkwijze en prestaties van een dienstverlener (een serviceorganisatie of een support-team)
  2. het beoordelen van de werkwijze van een dienstverlener (hier geldt USM als het referentiekader van een volwassen dienstverlener)
  3. het uitbesteden van taken (hier geldt USM als het referentiekader van een volwassen toeleverancier)

Wie de USM-methode wil toepassen kan kiezen uit drie benaderingen:

 

 

  1. Doe-het-zelf. Lees het USM-boek, en pas toe wat je hebt geleerd. Kennis die in een boek beschikbaar is gemaakt is daarmee meteen aan de markt gegeven.
  2. Lichte begeleiding met een training. Wie aan het boek niet voldoende heeft, en alle neuzen bij de toepassing van USM dezelfde kant op wil krijgen, kan dat bereiken met een tweedaagse training USM Foundation. Deelnemers aan die training ervaren in 2 dagen hoe de principes van USM werken, en oefenen met praktijksituaties.
  3. Een ondersteunde invoering met inzet van USM-experts. Wie intern onvoldoende gekwalificeerde medewerkers beschikbaar heeft om een verbetertraject volgens USM aan te sturen, kan er voor kiezen om dat onder begeleiding van een gekwalificeerde USM-expert te doen. Een USM-coach kan de interne projectleider ondersteunen bij het managen van de verandering, USM-productspecialisten begeleiden interne productspecialisten bij de inrichting van de lokale tools, een USM Quality Controller kan worden ingezet om de kwaliteit van die ondersteuning te bewaken. Die externe inzet wordt geheel bepaald door de interne behoefte. SURVUZ biedt een gestandaardiseerde invoeringsmethode, gebaseerd op een stapsgewijze verbetering door de eigen organisatie. Een organisatie die een eigen veranderaanpak heeft volgt die aanpak.

In alle gevallen werkt een USM-invoering vanuit de overtuiging dat een organisatie uitsluitend beter leert functioneren als die organisatie dat met interne medewerkers, op eigen kracht, leert doen. Externe ondersteuning is alleen gericht op het coachen van die interne medewerkers, voor zover die behoefte bestaat. Dus geen dure consultants aan boord die het werk vóór u uitvoeren, maar een 100% investering in eigen medewerkers.

Klik op het YouTube-logo voor een korte video-introductie over deze toepassingsopties (3 minuten).
Neem contact op met SURVUZ als je meer over de toepassing van de USM-methode wil weten.

 


 


Only registered users can download the attachments of this page.